heldum

Alla inlägg under december 2010

Av Nina - 4 december 2010 19:13

Kort och gott efter en sovardag: Varma mackor! Med skinka, ost, tomat och Cantadou Vitlök & örter.

Av Nina - 3 december 2010 15:19

Såååå lite peppad över att jobba i helgen!!! Fick ju i alla fall en liten ljusglimt i mörkret, verkar som om E också jobbar inatt. Det brukar vara underhållande.

Av Nina - 3 december 2010 14:36

Idag har det varit pepparkaksbakning med S här hemma. Trodde däremot att jag ägde en vanlig kavel och är helt säker på att jag har gjort det, men den kunde hur som helst inte återfinnas. Med glädje, hos den yngre deltagaren, fick vi använda hennes lilla rosa plastkavel. Men det funkade ju alldeles utmärkt det med.

  

Av Nina - 3 december 2010 11:32

Ja, då var det deras tur att bli uthängda på nätet :)...men jag har nog bara positivt att säga.

Min mamma: Barnmamma under min barndom, hälsokostare på 90-talet. Efter några år som sjukpensionär blev hon, för 2 år sen riktig pensionär. Vegetarian. Mycké värk men klagar aldrig. Positiv till allt. Håller sig själv, alla gamlingar och flyktingarna sysselsatta med bingo, café, gympa mm. Har ett hjärta med plats för alla och har en stark tro till Gud. Bli dock inte förvånad över dom grodor som kan hoppa ur hennes mun.

Min pappa: Heltidsarbetande metallare (vet inte riktigt vad han gör :), självlärd och utbildad i det mesta praktiskt), "halvtidsarbete" i garaget. Tjurskallig. Humor. Snäll och hjälpsam.

Jag: A little bit of both!

Har aldrig förstått hur min mamma kunde vara dagmamma (eller hur nån kan vara dagmamma, men ett stort cred till alla som är det). Tänk att ha ett gäng ungar hemma i huset och lyckas med allt runt omkring ändå. Själv tycker jag det är nog sjåigt med två stycken hemma och lyckas göra allt det praktiska smidigt. Ändå kan jag inte komma ihåg att hon nånsin var sur, stressad eller grinig. Så jag kan inte säga att jag fått det av henne. Mitt humör kommer mer från pappas sida, där tjurskalligheten kan slå till på både gott och ont. Däremot kommer den vårdande sidan från min mor. Mina praktiska egenskaper kommer från dom båda, brukar säga att textilsidan kommer från min mor och träsidan från min far. Och jag är så tacksam att dom låtit mig testa och utveckla dessa kreativa sidor! Sol-och-värme-njutar-sidan kommer från pappa, men jag har på senare år börjat se en tendens att jag står i rabatterna likt min mor. Kan inte längre bara ligga och ta en siesta i solstolen, alltid finns det nått ogräs att rycka. Elda i kaminen och hålla varmt i huset kommer från min pappa. Städa och plocka kommer från min mamma. Önskar jag dock jag hade fått mer matlagartalanger från henne.


               

Mor & far                  M trivs bra med svärmor     Pappa           


Mina föräldrar har varit stöttepelare under hela min uppväxt och har jag behövt hjälp så har det bara varit att ringa. Skulle inte byta bort dom mot nån annan och jag älskar dom!

Av Nina - 2 december 2010 09:12

Jag var 6 år och gick på lekis. Det fanns två grupper - lingon och blåbär. Jag var ett blåbär tillsammans med flera, som senare blev mina goda vänner, + han med stort H! Oj, så kär jag var. Minns egentligen inte så mycket mer från den tiden förutom en specifik händelse. Jag var ju inte ensam om att var sååå kär i honom och en dag frågade min kompis chans på honom och om han inte svarade ja skulle hon skicka hennes pappa och skjuta honom med hans pilbåge! Jag var helt förstörd och trodde på fullaste allvar att det skulle hända, för minns jag inte helt fel så svarade han nej. Tiden gick och jag kunde pusta ut, för tack och lov kom aldrig hennes pappa med någon pilbåge. Jag och han med stort H blev under den här tiden kompisar och jag var mycket hos honom och lekte. Minns att han ritade så fina älgar. Vi blev också tillsammans (självklart genom att fråga chans) och var tillsammans i två år under lågstadiet. Men som vanligt på den tiden så vågade man ju inte träffa varandra när man var ihop :)

Har nu inte träffat honom på en massa år, men en liten lustig detalj är att hans mamma (som redan då jobbade inom barnomsorgen) idag är Sagas fröken på hennes förskola. Så henne springer jag på titt som tätt och kan uppdatera mig om vad han med barndomens stora H gör nu för tiden :)

Av Nina - 1 december 2010 08:39

Börjar bra. Är igång redan direkt på morgonen.

Jag heter alltså Nina Jönsson och har varit en Jönsson sedan 24/7 i år, då vi båda sa ja! Kämpar fortfarande med att vänja mig vid namnet och reagerar fortfarande lika mycket på mitt gamla namn, men inte så att jag saknar det så hemskt. 

Två barn har jag också tillsammans med mannen. En 4-åring och en 1-åring. Blir alltid lika fascinerad av tanken att vi faktiskt har två underbara barn som är en blandning av oss två och att vi är en egen familj. Kommer nog aldrig att se oss som en sån där familj som alla andra familjer är :)

Mina största intressen är det mesta som handlar om att skapa i olika material: Sy, snickra, pyssla mm. Tyvärr finns inte tiden till alla idéer jag har och det gör mig rätt frustrerad och rastlös. 4-åringen funkar ju att involvera i mina projekt så vi har varit en del ute i garaget och byggt på lite olika saker. Senaste projektet som står där ute omålat är en barnmöbel till lekrummet. Ska bara få tid att göra den klar med lådor också...

Övrig (o)intressant fakta:

- Kan inte sova utan tv, bästa sovarfilm är "Van the man"

- Är pedantisk (jobbigt för de andra här hemma =))

- Har ett uselt morgonhumör 

- Inredning är inte min grej, Mannen kommer med idéerna och jag genomför gärna

- Har även ett uselt hormonhumör

- Har börjat älska tjocka strumpbyxor, som jag förut hatade

- Har börjat tycka om rött vin

- Tycker de flesta svenska filmerna är bra

- Ser gärna CSI på tv, men även Arga snickarn, Room service och liknande

- Är 15 cm kortare än Mannen

- Har en storasyster och en storebror

- Bor sen ett år tillbaka i mitt barndomshem

- Jobbar som undersköterska på psykogeriatriken

- Förstår inte hur man kan tycka om whiskey, det är däremot perfekt medicin mot förkylning

- Hof ska det vara

- Har en väldigt blandad musiksmak, men tycker alltid om Kiss och Robbie Williams

- Älskar vårat kök, men tycker inte om att laga mat

- Är fruktansvärt frusen

- Har "ångest" över att jag ska drabbas av cancer

- Älskar havet, men hatar kalla havsvindar =S


Det får räcka för den här gången...

Presentation

30+, 2 barns mamma och gift. Älskar att sy, snickra, pyssla...ja, allt sånt där produktivt. Försöker bara få tiden att räcka till :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

GÄSTBOK

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards