heldum

Alla inlägg under september 2010

Av Nina - 8 september 2010 18:36

...av Tuvaluvan började förra veckan. Det har gått helt utmärkt. Trots sjukdom och 4 dagars frånvaro gick hon rakt in idag och i famnen på våran "inskolare" och sen brydde hon sig inte om mig nå mer. Så vi hinner kanske det här klart ändå innan måndag?!?!

SCA

Av Nina - 8 september 2010 18:20

Ja så här kan det se ut:

 


Och ja, vädret har varit så här i Byske HELA dagen idag. Surdimma!!! Och 11 grader.

 

Och så här ser det ut när dom brutit av en telefonstolpe. Än är dock trådarna hela, annars skulle inte jag sitta här i soffan och skriva detta. Jag hoppas bara för allt i världen att dom anmält detta så inte stolpen bara står där och dinglar tills trådarna går av och vi blir utan telefon och internet i flera dagar.

Av Nina - 8 september 2010 15:40

Ja, det blir ett tredje inlägg på en gång.

SCA har i veckan varit runt knuten och tagit massa skog. Dom har ändå lämnat hyfsat så det får väl funka. Idag är dom på andra sidan vägen och just nu ser jag att han i maskinen lyckats kapa telefonstolpen. Taskigt!

Av Nina - 8 september 2010 15:31

4-åringen måste ha haft inatt. Vi hade gått och lagt oss, och hade även hunnit somna, när vi vaknade av att någon sprang på nedervåningen. Upp för trappen kom en skräckslagen halvsovandes 4-åring och kastade sig gråtandes i famnen. Hon hade antagligen trott att vi fortfarande var vakna, så hon gick ner när hon vaknade till. Nere fanns ju ingen och överallt var det kolsvart. Snacka paniken hos en som har en tendens att vara mörkrädd och inte tycker om att vara själv. Men, hon la sig ner på min kudde och sov nog innan hon landat. Inte har hon sagt nått om det idag heller så jag gissar att hon inget minns och det är väl lika bra det. Det roliga i det hela är ändå att vi imorse hittade hennes byxor och ena sock i våran säng, som från kvällen legat i soffan. Av någon anledning hade hon i paniken slitit med sig dom från soffan när hon inte hittade oss.

Av Nina - 8 september 2010 14:51

Åh, det finns så mycket skojsigt att göra, men jag brukar ha svårt att veta vart jag ska börja eller så börjar jag med allt samtidigt. Men nu har jag börjat skriva ner allt jag kommer på jag vill göra. Så då finns det projekt att hitta på även under vintern och om jag blir uttråkad. Nu har jag däremot gett mig på sovrumsbyrån (som min pappa förövrigt gjorde 1964, såg jag nu när jag vände på den). För länge sen pratade vi om att klä lådorna med sovrumstapeten, så det är väl det jag ska göra sen. Men jag började slipa den för att bättra på färgen, men då kom det bruna fram under och den blev så där härligt sliten, så nu vet jag inte hur jag ska göra med färgen. Men, men, det får blir en fråga imorgon då jag kan fortsätta. Det går ju som bra att pillra på med sånt där när Tuva sover. Alltså måste jag snällt vänta till morgondagen, för jag tror inte jag ids ikväll när de små somnat. Ett annat projekt är väggarna i trappen. Har påbörjat det, men har bara målat till ett ställe där man skulle kunna sluta. Nu är frågan om vi ska fortsätta hela vägen upp eller om jag ska snygga till och avsluta där jag är. Hur som helst behövs det målas de andra väggarna också men då blir det väl vitt.

Ett tredje pågående projekt är vardagsrumsväggen. Det behövs egentligen målas ett varv till bakom tv:n och sen har jag fortfarande inte målat taklisterna som faktiskt ser förgräsliga ut. Vi diskuterar även (fortfarande) våran idé på en av väggarna. Har bara inte kommit på den perfekta lösningen än.

Som synes har jag redan påbörjat en del och jag borde inte påbörja ännu fler. Men det är ju så himla kul! :)

Nu  svamlade jag dessutom iväg om en himla massa jag inte alls hade tänkt skriva om, men det är som det är ibland...

Av Nina - 5 september 2010 17:31

...är det enda jag har sett i helgen. Nu är jobbet i full gång igen och efter natt två är man rätt varm i kläderna. Har dessutom klarat mig bra från extrem trötthet, då jag verkligen fått möjligheten att sova. Det var nog bra att börja med helgen ändå, ingen stress att hinna upp och hämta på dagis, laga middag osv. Nu får vi bara se hur inskolningen fortskrider för Tuva som blev sjuk natten mot lördag. Hade bara väntat på att inskolningssnuvan skulle komma.

Hade visserligen vissa upplåsningsproblem första natten, men det löste sig ju. Hittade nämligen INTE ID-kortet. Natt två hade jag återfunnit det, men då hade jag lyckats rackla bort nycklarna jag hämtat ut första kvällen! Ja, ja, dom återfanns dom med efter lite mer intensivt sökande. Så förhoppningsvis kommer jag felfri till jobbet ikväll. Överpeppad kan jag väl inte säga att jag är, men det är väl helt okej att få komma igång igen. Nätterna har varit upp och ner. Inte överjävliga, men inte särskilt lugna heller. Sammanlagt har väl dom flesta sovit bra, men jag tror dom satt upp scheman och har gått i skift istället, så benen på mig gick hela förra natten. Eller både mina och sköterskans ben gick hela natten. Stackarn som fick kämpa med både de röda och de blå.

Så nu väntar den tredje och sista natten för den här svängen och jag, U och  Y ska kampera ihop. Det blir nog alldeles toppen. Y brukar ju också kunna vara överallt så vi får avlösa varandra.

Och nu kom pizzan in genom dörren! Yeeees  :)

Av Nina - 5 september 2010 17:29

Båda två har varit likadana. Fegskitar och sen släpper dom allt och går all in.

Av Nina - 2 september 2010 22:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

30+, 2 barns mamma och gift. Älskar att sy, snickra, pyssla...ja, allt sånt där produktivt. Försöker bara få tiden att räcka till :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

GÄSTBOK

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards