heldum

Alla inlägg under maj 2010

Av Nina - 11 maj 2010 09:29

Upptäckte för någon vecka sedan en massa mystiska snören som hängde här ute i skogen runt västra tomtgränsen. Jag har grubblat och haft både den ena och den andra teorin. Igår kom min far och gav mig den enkla anledningen till att dom hänger där (troligtvis), SCA ska ta bort träden och gissningsvis allt innanför snörena. Hmm...jag hoppas för allt i världen att de bara rensar och inte kalhugger allt, men jag kommer antagligen inte att få som jag vill. Det positiva är att jag beklagat mig över två gigantiska tallar som alltid skymmer aftonsolen, de står just utanför den "osynliga" gränsen, men enligt far så kan jag nog haffa de som hugger och be de ta ner dom också. Så nu är jag på hugget varje dag så jag ska hinna säga till (inte för att jag sett skymten av någon människa sen snörena sattes upp och inte ens då märkte jag att det var nån och smög omkring runt husknuten). Men jag lär väl knappast missa när maskinerna sätter igång. De har ändå lämnat träden närmast tomtgränsen och det känns ju schysst. Sen hoppas jag som sagt att de lämnar litegrann och inte bara några enstaka döda träd som måste finnas kvar för fågellivet. För några år sedan högg de ner skogen vid den ostliga tomtgränsen. Farsan var glad och det fanns säkert fördelar med det också (bl.a mindre mygg tror jag) men det såg eller ser ju inte vackert ut. Nu har det ändå börjat växa upp litegrann, men det ser inte så tilltalande ut med tre döda träd, massa liggande kvistar och en hel del tilltufsade buskar. Dessutom får ju de ostliga iskalla havsvindarna sån fart. Men, men historien går inte att ändra på. Det är en privat markägare och nu är det SCA, får väl se vem som gör ett bättre jobb...bättre i bemärkelsen vilket kallhygge som är roligare att titta på.

 

Mystiska snören

 

Dom där två vill vi bort med!!!


Av Nina - 10 maj 2010 12:42
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Nina - 10 maj 2010 11:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Nina - 8 maj 2010 15:29

Har, inte helt oväntat, spenderat även denna dag med krattan i handen. Har faktiskt ingenting emot det, utan det är riktigt skönt att ha något att göra ute när solen skiner. Däremot så valde vi ju, väl medvetna om detta, att flytta till jordens istid på våren. Det blåser ALLTID iskalla ostliga vindar från havet på våren, så det är inte att tänka på att börja klä av sig lite. Men jag älskar havet och förhoppningsvis blir sommaren varmare så att vi får njuta av det också. Upptäckte däremot tidigare i vår att jag ser ganska tapig ut när jag har på mig lite lättare kläder, som inte går ända upp till hakan. Ansiktet har nämligen fått färg, men från hakan och neråt är det ju fortfarande vitare än vitast :)

T valde att vakna strax efter sex imorse. Jag låg och halvslumrade en halvtimme till, men insåg att det var dags att vakna till liv när jag helt plötsligt vaknade till av att hon låg nere vid mina fötter och bökade på. Tur hon stötte på dom och tog sig inte lika fort till sängkanten som hon hade tänkt. Nej, det var bara att stiga upp. M och S sov fortfarande som stockar så det var väldigt lugnt och skönt på nedervåningen. Jag blir ju dock rastlös rätt fort och hade väldigt många idéer på hur vi skulle fördriva dagen. Att M inte skulle gilla den idé jag bestämde mig för var jag väl medveten om, men huset måste faktiskt städas ibland. S steg upp vid 8-tiden och då var det slut på lugnet, en halvtimme senare var T trött igen så hon fick lägga sig i vagnen. Själv tog jag fram lite tyg för att fördriva tiden tills M skulle vakna. Kl 10 var jag less och satte igång dammsugaren. När jag gick ut för att kasta lite grejer upptäckte jag att det var ju riktigt skönt ute, så då blev det alltså byte dammsugare mot kratta. Jäkla råttor!!! De har under vintern haft väldigt mysigt nere i gräset så fläckvis är allt gräs lösgnaget. Rackarna har däremot inte tagit bort det lösa gräset, utan det är bara att kratta ihop dessa enorma gräsrester. Vi får väl se vad som händer på dom kala fläckarna???

Nån av svängarna jag var in delgav jag M mina idéer för dagen så medan jag var ute storstädade M övervåningen, så ikväll får vi njuta av rena och vädrade sängkläder! Värt!!!!

Av Nina - 7 maj 2010 18:33

Har haft sällskap nästan hela dagen idag! Anna och Assar kom blåsandes från stan på förmiddan och höll mig sällskap till eftermiddan. Mycket trevligt! Det var ju så länge sen vi sågs och Assar hade vuxit och blivit storkillen. Tror nog han dragit förbi Tuvaluvan nu, men alltid lika glad!!! Måste ses snart igen...

Blev så himla sugen på att festa, men det var ju lite sent påkommet nu. Har satt Mange på att hitta nån fest imorgon, sen är det ju förståss det här med att lösa alla praktiska detaljer...Nån som har nån idé??? :) Vi får se vart helger leder, har inga andra planer så det skulle vara kul och hitta på nått spontant.

Av Nina - 6 maj 2010 15:13

Mitt humör har väl sakta men säkert förbättrats under dagen. Jag skjutsade nämligen "bråkstaken" på dagis och lilltjompan slocknade, så i 2 timmar fick jag göra precis vad jag ville :). Slutade med att jag krattade gräsmattan i 1,5 timme, men det är faktiskt riktigt skönt när man får göra såna saker utan att hela tiden bli avbruten. Sedan ägnade jag sista halvtimmen åt att sy klart kuddfodralet till ena soffkudden...äntligen. Det har tagit sin lilla tid, då jag sällan får sitta så länge i sträck. Tänkte göra ett till också så vi får väl se hur lång tid det tar. Håller på att sy en klänning samtidigt dessutom. Men jag saknar ett kantband som jag vill ha så det får vi fixa en annan gång.

Just nu är det bara att roa gnällfian som gäller. Sen hon vaknade, efter sin 2-timmars lur, har hon nämligen mest bara gråtit och gnällt och det är inte riktigt likt henne. Uppdrag: Hitta gnällorsaken!

Av Nina - 6 maj 2010 08:15

Livet är inte alltid lika underbart!!!! Nu har vi haft turen att faktiskt fått sova till efter halv nio med jämna mellanrum, men det gör mig inte mindre irriterad mornar som dessa. Har haft T bredvid mig sen 01:30 inatt, men vaknade med ett ryck vid 6-tiden av att hon vaknade med ett ryck. Bakom henne låg hennes flinande storasyster, som jag hann se snabbt drog åt sig handen. Jag viskade åt henne att sluta väcka T och skyndade mig att försöka få henne att somna om. Hon sov nog innan jag hunnit luta ner huvudet mot kudden, men några sekunder senare så var hennes syster tvungen att sticka fingrarna i hennes rygg igen...och igen...och igen...och igen...Jag blir TOKIG!!!!! Alla andra låg och sov utom hon (tydligen) och då måste ALLA ANDRA vakna och vilket sätt är då inte bättre än att väcka lillasystern. Det som gör mig galen är att hon fullkomligt skiter i vad vi säger och ligger där och flinar medan hon medvetet både väcker och gör henne illa. Så nu är jag på uselt humör och det känns som hela dagen är förstörd! Det går säkert över om ett tag, men jag hatar att vara på uselt humör innan jag knappt öppnat ögonen.

Av Nina - 3 maj 2010 10:38

Valborgs i fredags, var hos brorsan. Snö under dagen, men uppehåll och ganska härligt på kvällen (i alla fall om man var klädd ordentligt). Det blev majbrasa, tävlingar, frågesport och lite vin, öl och likör. Båda tjejerna körde stenhårt till sena kvällen, T slocknade tillslut vid 22:30 och S gick i säng vid midnatt. Trevligt hade vi i alla fall och jag å brorsan ägde musiktävlingarna :)

   

Två peppade tjejer

 

å slutspelsskäggig M


Lördag drog vi till Gärde för att gratta Jonas...25 sas det visst att han fyllde...eller hur det nu var. Grillat blev det trots regn och dimma och gott var det. Hockey på tv som Sverige förlorade, men jag tror Rundblad blev matchens lirare. Kul! Åsså är han visst singel...Svärmorsdröm enligt vissa som har en dotter i hans ålder...:)

Presentation

30+, 2 barns mamma och gift. Älskar att sy, snickra, pyssla...ja, allt sånt där produktivt. Försöker bara få tiden att räcka till :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

GÄSTBOK

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards