heldum

Alla inlägg under oktober 2010

Av Nina - 13 oktober 2010 14:14

Usch, vad jag fryser! Frös hela dagen igår, frös hela natten och har även idag legat och sovit med dubbla täcken. Det är fördelen med nattjobbet - man får sno alla saker i sängen som man vill när man sover där själv på dagen. Fast inget slår ändå att få stoppa in de kalla fötterna under täcket där M ligger. Kaminen var igång när jag kom hem imorse...mmm, så skönt! Men nu är det lika hurvigt igen. Huvva, huvva. Längtar inte alls efter någon snö, men det brukar ju ändå isolera lite grann så inte vinden och kylan går rakt igenom. Så för den skull får den väl komma. Vi kan väl vakna upp en morgon och det är 1 meter snö som är utplacerad på de rätta ställena. För minnet av fjolårets snöskottning får mig då att hurvas ännu mer!

Av Nina - 13 oktober 2010 08:25

Upprörd på jobbet. Tror jag ska sluta gå dit :) Alltid hittar man nå galenskaper som man inte fattar nånting av...och inte förstår man hur dom tänker...speciellt den där gruppen som vi kämpade en hel natt och försökte komma på namnet på. Det slutade med att det kort och gott blev gruppen...och vem fasiken är med i den där gruppen??? Om det inte tog så förbaskat mycket tid så skulle jag nog bli fackligt aktiv, jag är ju nyfiken och vill veta...inte bara en massa nja, men jo, kanske, vet inte bla bla bla. Nej, raka svar och inte en massa drammel däremellan så man ändå inte fattar ett skit och inser sen att man har desto fler frågor efteråt, som man i och för sig även inser att man aldrig kommer att få svar på...för dom svaren skulle antagligen kosta för mycket och då är det lika bra att dravla dit nått annat svar. Ja ja, jag är ju inom skellefteregionen och då är det helt rätt att mest sitta å klaga :) 

Men nu blir det sängen så jag orkar roa de små till älsklingen kommer hem.

Av Nina - 10 oktober 2010 15:39

Nu sitter den där och det blev bara så perfekt!

  


Alltid lika svårt att få verkligheten på bild, men jag kan säga att jag ville inte släcka lyset och gå å lägga mig igår :) Belysning blev både alldeles perfekt praktiskt, men ändå inte stickande strålkastare.

Av Nina - 10 oktober 2010 15:35

Gjorde en upptäckt igår kväll om kunskaper jag helt glömt bort att jag hade. Vi hittade ju en del lampor och som vanligt är det vanliga stickproppar på dom. Eftersom vi har fönsterlampsuttag ovanför de flesta fönster som är kopplade till lysknappar är det rätt praktiskt att fönsterlampsstickproppar på lamporna. Tycktes minnas att jag faktiskt lärt mig det där i skolan nångång inte tyckte det var särskilt svårt. Så med ett uppfräschande av minnet via M så var det ju inga problem heller. Precis sånt där småpyssel göra som jag kan tycka är alldeles jätte skoj. Man blir så där lagom frustrerade med det där småplåttret, men så himla nöjd när man klarat av det!

Av Nina - 9 oktober 2010 09:13

Är en stor bristvara i detta hus. Så idag blir det staden och letande av fönsterlampor som kan lysa upp huset lite mer nu när mörkret gör sig påmint. Jag önskar oss lycka till!

Av Nina - 9 oktober 2010 09:00

En tokpeppad storasyster hade väldigt svårt att hålla sig på jorden innan torsdagen skulle komma. Även på den dagen ville hon äta lunch redan kl 9 i hopp om att vi skulle åka efter lunch som jag hade sagt :)

  


Av Nina - 9 oktober 2010 08:53

Svängde förbi MIO i torsdags och som vanligt missade jag P, men det löste sig ändå och jag kunde gå därifrån med rätt takspotar. När vi flyttade köpte vi den runda varianten, som sitter mitt i taket.  

Vi pratade redan då om att köpa den långa, i samma märke, att ha ovanför diskbänken, men det blev aldrig av. Och sen kastade bästa vännen fram en förfrågan om bröllopspresent och då kom jag att tänka på den lampan som vi pratat om. Nu ligger den i alla fall här hemma. om än inte uppmonterad, men den finns här och ska nog få sig upp i taket innan helgen är slut. Tror det blir toppen. Har bara haft en fönsterlampa ovanför diskbänken, men just där är man ju oftast i behov av betydligt starkare ljuskällor.

Av Nina - 8 oktober 2010 13:02

Ställa undan trätrallarna som ligger utspridda lite här och var

Städa grillstugan och bomma igen för vintern

Plocka in leksakerna i den nymålade lekstugan

Rensa sandlådan och bomma igen för vintern

Samla ihop och ställa undan alla trädgårdsredskap

Gå igenom och bomma igen utedasset för vintern

Plocka in utemöblerna

Röja i förråden så att utemöblerna ryms

Göra vinter i uterummet

Klippa ner dom blommor och buskar som behövs

Tömma och plocka in de blomkrukor som står ute

Plocka in gungorna

Tömma och ställa bort alla vattentunnor som är proppfyllda med vatten

Tömma och hänga in vattenslangen

Tvätta bilarna en sista sväng innan kyla och vinter

Klippa gräset en sista gång innan vintern

Städa cykelskjulet som haft sopsäckar sen bröllopet och som skatorna hittat och spridit ut där inne

Köra bort papper/kartong/plast/glas/metall mm

Måla klart trappen

Sätta upp nya lampan i köket

Måla tv-rums väggen

Tvätta fönstrena

Göra klart garderoberna i barnens sovrum

Köpa/sätta upp grindar i trappen

Göra klart köket (som skulle vara gjort innan sommaren)

Hämta och fixa sängen till barnens sovrum

...

Och allt annat som antagligen kommer att dyka upp eftersom?


Jag har ju i alla fall förhoppningsvis 1 timme / dag som även 4-åringen kämpar och slåss om så det ska nog gå vägen....

Presentation

30+, 2 barns mamma och gift. Älskar att sy, snickra, pyssla...ja, allt sånt där produktivt. Försöker bara få tiden att räcka till :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

GÄSTBOK

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards