heldum

Alla inlägg under maj 2012

Av Nina - 18 maj 2012 13:33

Tiden går fort när man har roligt. Har snart varit här i 3 dygn. Vädermässigt har väl Göteborg bara haft regn att erbjuda, men vad gör väl det när det finns goda vänner runt en. Ikväll blir det fler goda vänner, grill och nån öl. Dessutom ser jag blå himmel och solens strålar har hunnit blända mig i ögonen. Vi har just återkommit från coop för inhandling av kvällens aktiviteter, städat lite och nu landat i soffan för att invänta de arbetande husägarna.


Igår hade Wendelsbergs Folkhögskola anordnat en familjedag med alla de möjliga aktiviteter. Tack vare en bekant som går där fick vi vetskapen om detta så vi trotsade regnet och åkte dit. Träffade andra vänner och barnen hann med ansiktsmålning, disco, våfflor och barnteater. Tyvärr blev det ingen ponnyridning eftersom regnet strilade allt mer intensivt. Desto roligare var det nog för Mange och Matte som bara var tvungna att testa på brottning med sumodräkt. Mange behöll hedern i familj då han i en jämn match tillslut vann =)

Hälsade på Jim på vägen hem och fick se deras lägenhet också.


Blev en ny upplevelse för mig när vi kom tillbaka. Inte att nån fågel att slitit sönder soporna på altanen, men de stora feta bruna djuren som satt fastsugna på matresterna - MÖRDARSNIGLAR!!!! Fick dra till med en gällt Maaaalin innan jag lyckades peta ner dom i den nya soppåsen också =) Ja, ja, då har jag sett såna också!


Innan middagen passade jag och M på att lämna barnen med de andra så att vi kunde åka och titta till graven också. Skönt att hinna med det!


I onsdags blev det ett antal besök på flera olika ställen. Hade bestämt att vi skulle återbesöka Östra sjukhuset, där Tuva opererades och vårdades i en vecka, så att Saga fick se vart vi var då. Träskeppet stod kvar i entrén och det var populärt för de små. Åkte upp till avd 323 och fick gå runt och kika lite. Visste inte hur det skulle kännas, men det gick bra och det var kul.

Sen GPS:ade vi vidare till Bäckebols handelsområde med bl.a Stoff och Stil och IKEA. Blev besök på båda =D. Men bagageutrymmet hem hindrade oss från att kunna göra några större inköp.


Ja, så var det med det. Ska lägga ut lite bilder sen när jag kommer hem. Flygresan gick föresten galant. Två otroligt peppade barn hade bara lite svårt att hålla sig i skinnet =) Men upp i luften kom vi och ner på landningsbanan kom vi också, 2 gånger till och med, så vad mer kan man begära. Efter kvällen blir det att ladda för morgondagen som kommer att innehålla Lisebergsbesök. Den stora snackisen för de små.

Av Nina - 14 maj 2012 14:25

Sista dagen innan avfärd och jag hade en massa planer på färdigställande av en hel del saker här ute i trädgården. Tänkte bl.a platta till för grässådd, på med torv och gödsel och slutligen få på gräsfröna. Utöver detta hade jag tänkt gödsla gräsmattan, så blomfrön och sätta några köpta uteblommor i kruka så de ska stå sig bättre till vi kommer hem. Vaknade i morse och anade genast oråd. Det dånade i taket och ingen sol sken in genom fönstret. Misstankarna om stark vind visade sig vara sanna och alltefter timmarna gått har vinden tilltagit ännu mer. 


Finns det något väder jag verkligen HATAR så är det blåst! Jag vet inte varför, men jag blir på så dåligt humör bara av att höra hur det blåser utomhus.


Nu har jag klarat mig ifrån riktigt dåligt humör och jag har trotsat vinden för att åtminstone skotta, kratta och släta till jorden där gräset ska sås. Sen vaknade T så nu sitter vi här inne i värmen igen. Får se om vinden stannar av något så kanske jag hinner få på gräsfröna och gödsla gräsmattan. Skulle vara skönt att hinna det innan vi åker då gräsmattan kommer att få vara orörd av små barnfötter ett tag.

Av Nina - 12 maj 2012 07:26

Ikväll blir det grillning. Klippte ut ett recept för några veckor sedan och har längtat sen dess. Inte alls något invecklat men grill är ju grill och jag har haft jobbarhelger så det har inte kunnat bli något av det.


Men först har jag en massa planer för en helt planlös dag. Blir släp till stan för inhandling av virke, gräsfrön, torv och träolja...men dessvärre ligger min energi lite före sin tid. Varken affärer är öppna och alla är inte ens uppstigna här i huset. Men energin finns ju där ändå så nu ligger tankarna på om jag rent ska klä på mig och gå ut (efter frukosten så klart) och städa uterummet för eventuell premiärmiddag där i afton. Men då skulle jag ju vilja ha oljat altanen innan jag tar ut utemöblerna, men där har jag ju varken träoljan än eller en altan som är rengjord för att oljas. Ssom vanligt ska jag göra det mer invecklat än det är. Lösningen är ju egentligen jätte enkel, möblerna är ju inte tyngre än att de går att flytta igen senare när det behövs. Så skit i oljan och gör sommarfint i uterummet....jo så får det nog bli! Men då måste det bära av till frukostbordet först.

Av Nina - 7 maj 2012 18:56
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

30+, 2 barns mamma och gift. Älskar att sy, snickra, pyssla...ja, allt sånt där produktivt. Försöker bara få tiden att räcka till :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

GÄSTBOK

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards